Login  |   Contact
terms of use  |   portfolios  |   users  |   exhibitions  |   in memoriam  
news  |   articles  |   report a stolen photo  
Articles
July 23, 2007, 11:28 pm
Narcis Virgiliu
    Buzele in fotografia de portret

Buzele in fotografia de portret au un rol extrem de important la fel ca si ochii, in general, este o idee buna sa faci o varietate de portrete, unele zambind si unele serioase (sau macar fara zambet) oamenii sunt de obicei constienti de trasaturile lor, dar daca observi ca subiectul are un zambet atractiv, fa cat de multe fotografii poti. Zambetul natural. Una dintre cele mai bune metode de a produce un zambet natural este sa lauzi subiectul (sa-l complimentezi). Spune-i cat de bine arata si fii optimist. Daca ii spui un simplu �zambeste!�, vei produce un efect fara viata, un tip de portret �pasarica!�. Daca esti sincer in flatari si maguliri, subiectul va zambi natural si sincer, iar ochii vor fi si ei vii. Buzele trebuie sa fie in permanenta umezite sau date cu gloss. Este necesar sa-i amintesti subiectului sa-si umezeasca periodic buzele. Aceasta va face ca buzele sa luceasca in portretul final, deoarece umezeala sau gloss-ul produce un efect de stralucire. Liniile rasului sau ridurile de expresie ridica si ele probleme majore in fotografia de portret, unele persoane au riduri pronuntate, sau linii ale rasului, care par nenatural de adanci cand subiectul este pozat in timp ce rade. Trebuie sa se tina cont de acest aspect,de aceasta parte a fetei. Daca este necesar, va trebui sa se mareasca intensitatea luminii ambientale pentru a evita crearea de umbre adanci in aceasta portiune sau folosirea unei blende. Alternativ, se poate ajusta lumina principala sa bata numai frontal. Daca liniile si asa sunt groase, incearca sa eviti un zambet larg in pozare.

July 23, 2007, 11:20 pm
Narcis Virgiliu
    Analiza faciala

Analiza faciala a subiectului inainte de sedinta foto are un rol foarte important. Un fotograf de portrete experimentat trebuie sa faca o analiza a fetei subiectului printr-o scurta examinare. Sub o lumina normala, el trebuie sa inspecteze subiectul drept din fata si sa se mute gradual intr-o parte a fetei intr-un unghi oarecare si apoi sa repete cu cealalta parte a fetei analiza. Poti face asta in timp ce conversezi cu persoana, atunci cand el/ ea este mai putin atent/a la ceea ce faci. In analiza, fotograful trebuie sa caute un numar de lucruri: 1. Cel mai magulitor unghi din care poate fotografia persoana. De obicei acesta va fi cel de sapte-optimi sau cel de trei-sferturi si nu cel din profil sau cu fata drept inainte. 2. Diferenta dintre marimea ochilor. Ochii celor mai multi oameni nu sunt egali ca marime. Oricum, ambii ochi pot fi facuti sa arate a fi de marime egala prin pozitionarea ochiului mai mic catre lentila, astfel incat perspectiva naturala sa faca asa incat ochiul mai mic sa para mai mare datorita faptului ca este mai aproape de lentila. 3. Sa observe forma fetei si schimbarile de expresie in timp ce se misca in jurul subiectului. Sa observe cum oasele pometilor devin mai mult sau mai putin proeminente, privite din unghiuri diferite. Pometii inalti si/sau proeminenti sunt o trasatura magulitoare atat la barbati cat si la femei. 4. Sa caute trasaturile care necesita schimbari: o linie patratoasa a mandibulei poate fi inmuiata daca este privita dintr-un unghi; o fata rotunda poate fi facuta sa para putin ovala si flatanta, dintr-un unghi diferit; o fata subtire (slaba) poate parea mai larga si mai sanatoasa daca este privita drept in fata si asa mai departe. 5. Sa examineaze toate aspectele fetei in detaliu si sa determine care este cel mai placut unghi din care poate fi privita o persoana. Apoi, in timpul conversatiei, sa gaseasca care este cea mai buna expresie care modifica acel unghi, un suras, un zambet, nici un zambet, capul drept, capul in jos, etc.

Stelian Pavalache Photography Narcis Virgiliu Photography Alin Popescu Photography Dinu Lazar Photography F64 Studio - Echipamente fotografice, aparate foto compacte si digitale, obiective, accesorii Florin Constantinescu Photography Contact